Autor: 021.rs

Novi Sad
22.11.2017.
14:03 > 14:32
Projekat organizacije "Kvart-medija" pod nazivom "Ledena šuma", a koji se drugu godinu zaredom sprovodi u Dunavskom parku, predmet je optužbi i kontraoptužbi između novosadskih demokrata i naprednjaka.
  • PERICA

    25.11.2017 21:19
    #######
    A,sada da pređemo na LEDOLOMSE!?
    Neka naša Deca uživaju dok LEDOLOMCI LOME LED PO DUNAVU !?
    Makar u Novome Sadu!
  • Pera

    25.11.2017 00:16
    Demokrate su to vec odradile sa Exitom, pa sad znaju kako to ide. Na sta lici tvrdjava posle istog? Sve u svemu-ko god da je na vlasti, isto nam je-oni sebi pare u dzep, a vi se bagro prepucavajte. Kad dodju sledeci na vlast, samo treba da prate vec razradjene seme...Jadni smo do koske.
  • Tata Ikun

    24.11.2017 23:38
    Ledena šuma? Može, zašto ne. Ali ne na način koji su debeli zadrigli lopovi smislili. Eno između Detelinare i Naselja poljana koliko hoćeš, a ne u centru grada. Uostalom, mnogo više dece ima u tim naseljima nego u centru, bilo bi im bliže. Onda NAPLATIŠ izdavanje prostora privatniku, a ne da mu još daješ pare građana! Dalje, park je zaštićen, i ne možeš u njemu praviti ovakav cirkus i uništavati ga! A to što niko ne reaguje je razumljivo, jer prosečni novosadski kapućiner više voli da mu sve nabiju u centar nego hleba da jede. To je fensi. Na kraju, te iste stranke su mi se toliko smučile da mi se vojna diktatura čini kao sve lepša i primamljivija opcija.
  • Dukljanin

    23.11.2017 23:45
    Bahatos
    Jos jedna u nizu bahatosti ove danasnje vlasti..Mislio sam da od DOOSOVACA nema gore kuge ali ova vlast na celu sa jurisnicima iz SNS su to demantovali..Pljacka se nastavila na svim nivoima u celoj Srbiji samo na jedan brutalniji nacin.Ova moja drzava mi sve vise lici na kaubojsku drzavu gde vazi zakon jaceg, gde je onome na vlasti i njihovim.poaluani ima dozvoljeno sve.Svakog dana citamo i gledamo ugojene..zategnute i priucene demagoge koji su sve vise bogatiji i bahatiji.Za njihnema zakona..nema pravila o ogranicenja...Dali ovaj narod iole naslucuje sta nam se desava evo vec punih 20 godina...
  • Salamander

    22.11.2017 23:04
    Nas park
    Njihova tezga.

    Zaradjuju na onome sto smo mi stvarali, nasi roditelji,dedovi... i na tom parku zato i pise da je to prirodni i zasticeni park. Spomenik prirode pod zastitom

    Ali je: zemo mu ovaj onaj sns ddd trt-mrt uzurpirao i cacka nos, podriguje, prdi i bas ga briga.

    Sta ce sutra, da vezu kanap za Mileticev spomenik i da suse gace i carape na trgu?

    Covece, to je toliko sve bahato i primitivno, da ni za dzunglu nije.

    To je takav primitivizam i takva neobrazovanost, da se Neandrtalci zgroze!

  • niko

    22.11.2017 22:14
    Pričali smo o ovome i prošle god. pa ništa ne vredi. Deca treba da imaju sport i zabavu u prirodi, ali prirode ima i na drugim mestima. U centar ne idem dok se vašar ne završi. Svetla, ukrasi i građevine već sami po sebi deluju veličanstveno i graciozno. Vašarište i konji treba da budu u drugom delu grada, pa ko voli gužvu nek izvoli. Mi od svega pravimo kič i šund. Ljudima treba dati mogućnost izbora nismo svi klonovi i ne možemo svi na klizanje iz objektivnih razloga. I nisam demokrata niti fan.
  • Mare

    22.11.2017 20:46
    Iiiii evo opet malogradjana i zlobnika!Samo pljujte,to je besplatan marketing.Jedni su vam snanjili plate i penzije-niste smeli da beknete; drugi su vas pokradali skoro 15 godina!!! Alo??? Jeste normalni?? Izadjite malo iz svojih ucmalih zivota koje ste zatrovali tolikom kolicinom zlobe.Napravili ste decu idiotima koji se bave iskljucivo medjuvrsnjackim nasiljem-jer-nemoj u prirodu-bolje u igraonicu,a ovamo-bolje da taj park zimi crkava,bude neosvetljen,i steciste gomile narkomana od kojih covek ne sme da prodje,nego da svi uzivamo u njemu u zimskom ruhu.Park je najbolje izgledao bas tamo gde su bile neke konstrukcije-to ga je jedino zastitilo od prehladne zime-ali to opet vama ne vredi objasnjavati..Svuda u svetu je najnormalnije da se bas u ovakvim parkovima i na trgovima zimi prave klizalista-ali da,vi niste bili napolju pa neznate.Znate onu-rugalo se ruglo...?Znaci-izadjite,uzivajte,bice vam mnogo lepse kad vidite nasmejana lica,zamor dece,svetla, ukrase..Popijte kuvano vino,budite sa dragim ljudima.Manite se ovolike kolicine zlobe i pljuvanja
  • BLOK

    22.11.2017 19:38
    Ice skating
    Ja jesam demokrata i ne smeta mi!
    Takva klizališta su prisutna svuda u svetu. Sigurno je da su i naši pametnjakovići tu i našli svoju "inspiraciju". Sigurno je da neke stvari i mogu bolje da izgledaju, ali ipak je ovo NS a ne NY.
    Dobro je da je deci pružena zabava u omiljenom ambijentu.
    Ti zloj... će uvek pljuvati po svemu lepom i korisnom, na to smo navikli. Kad narkomani okupiraju kasarne, objekte u centru grada ili Kinesku, to je za pohvalu, a kad se deci pruži zabava u prirodi, e... to je problem, pa makar kao razlog navodili i po koji otpali list.
    E.. pa zloj... došlo je vreme da vas neko šutne u d...
  • Mikela

    22.11.2017 19:36
    Utalio se dir zelenila mora da se pukne redovno po nosu
  • /

    22.11.2017 19:23
    a sto tu ledenu sumu ne stave u one japanske vrtove koje su obecali
    ili u cuveni park na bulevaru

    ne moraju ni kositi izgazice botovi
  • Sara

    22.11.2017 19:13
    Za Dejana
    Jao Dejane kuckas bajke kao da si iz demokratske partije, pa ja sam pola svog života živela vani i normalna je atrakcija u vezi zime.To što tebi smeta je to što Vašim nemaju koristi trenutne.Ajao mi kao ne znamo da čitamo između redova.Povraća mi se svaki put kada dodjem na ove prostore pa vidim kako se ljudi ovde prepiru oko svega i svačega i tuže se za 0, 5 mm oko svega ama baš se tuzakaju, umesto da nešto pametnije rade.
  • ĐURO

    22.11.2017 19:13
    KAO i EXIT
    Mi damo novaca,oni uzmu sve!
    Ako je prošle zime bilo super!
    Gde je izveštaj!!!
  • AA

    22.11.2017 17:47
    @/
    Ne može na trg kod Riblje pijace jer su tamo već stavili mesaru na točkovima.
  • Wah toh neh

    22.11.2017 17:17
    Ja nisam demokrata ali ovo smeta i meni. Stavise, juce sam primetio da su pocupali deo zive ograde od simsira kod jezerca. Bojkotovao sam ih prosle godine a bogme cu i ove. Od mene dinara videti nece!
  • ima primedbi

    22.11.2017 16:43
    samo niko nije slusao
    Tacna je tvrdnja naprednjaka da su se demokrate grebale i ugradjivale u cene svakog projekta i davanja ali je tacno i da to rade i o n i, ali nije tacno da su se svi sem demokrata slozili a da se da prostor parka i jos skoro cetiri miliona e to debelo lazu i nikog nisu pitali prema tome ugradili su se i oni u uzeli i moje bez pitanja i dozvole.
  • Dejan

    22.11.2017 16:18
    Ovo što se dopušta u našem jedinom parku u centru grada je više nego sramotno. Uzurpacija javnog dobra, koje je usput pod zaštitom države. Zaštita države bi trebala da podrazumeva da se nijedan kamenčić ne sme pomeriti bez dozvole, a kamo li da se prekrije ogromna travnata površina nekim sklepanim daščurinama posle čijeg uklanjanja trava izgleda sparušeno i upropašćeno kao da je na njoj sedeo neko sa pozadinom nilskog konja (nije da nema kandidat(kinja) u našoj vlasti i za to). Transparentnost takvog poslovanja da i ne pominjem. U Temišvaru, koji je dobar primer za upoređivanje sa nama jer je slične veličine i u sličnoj regiji, postoji botanička bašta i mnogo više zelenila u samom centru grada i nisam stekao dojam da se tamo dopuštaju ovakve nebuloze.
  • /

    22.11.2017 16:18
    /
    ledena suma bi bila hit i na drugom mestu.
    ostavite dunavski park na miru.
    nije mu bila dosta proslogodisnja suma i letos ona sramota od amaterske 3d projekcije

    zasto ne stavite ledenu sumu na onaj smesni sns trg kod riblje pijace ili u bastu zatvora gde je arhiv? nece nikoga zadrzati tamo nije vise zatvor

    ili u dino park?
  • Nervirach

    22.11.2017 16:02
    Pazite! Tamo ima divljih kornjaca! Zelenilo, stidi se.
  • Nervirach

    22.11.2017 16:00
    Demokrate su pokupile sve sto nije zasrafljeno a ovi lome i cupaju sta je ostalo. Ovde je slucaj kad ste krali niste zvali. Sramota je da se i ovo malosto ima u Novom Sadu unistava. Zelenilo vec ima prostor koji treba i zimi napraviti da bude atraktivno. To je Strand. Ali to je Zelenilo, naprdnjaci i patriJote koji uniste sve sto dohvate. Zelenilo vam trenutno unistava centar i vi opet cutite. P.s jeste li zaboravili labudove i divlje kornjace?
  • Boki

    22.11.2017 15:42
    Krali bi svi oni samo da mogu. Sve su to lopovi i zgadija...
  • DD

    22.11.2017 15:41
    Da ti nacrtam: postavljanje klizalista kosta hiljadu para. To cemo platiti svi mi, od para koje su se mogle za mnoge neophodnije stvari u gradu iskoristiti, a nece privatnik koji je postavlja. Na papirima ce napisati da postavljanje kosta pet hiljada para, pa ce cetiri hiljade para podeliti gazde grada i privatnik, a za hiljadu para ce postaviti klizaliste. Zarada ce biti deset para, pa je zanemarljiva. A ti se i dalje raduj sa svojim trogodisnjim detetom na klizalistu, kad ste ocigledno na istom nivou mentalnog razvoja.
  • PERICA ###

    22.11.2017 15:32
    ŠUMA POSTOJI!
    Oni se Ugrađuju u Šumu!
    Kao, zbog Nas!?
  • Joca

    22.11.2017 15:19
    bezbednost
    Ko garantuje bezbednost na privremenom objektu i dali je dozvoljeno da privremeni objekat sprecava upotrebu stalnog a to je park.Sta ce se dogoditi ako izbije panika i narod nag
    O krene da bezi ,ko garantuje da se sator nece srusiti pokriti i ugusiti nejaku decu.Dali je moguce da grad odobri ovako nesto a za svaku bastu ispred kafica trazi specijalne UTU uslove.
  • Brr

    22.11.2017 15:16
    + 6,7 miliona dinara
    NIS Gazprom je dao 6,7 miliona dinara za nešto za šta JKP Gradsko zelenilo već dobija pare iz budžeta (http://zajednicizajedno.nis.eu/izabrani-projekti)

    "Ледена шума - Инфраструктурна ревитализација Салетле Дунавског парка и уређење Дунавског парка, оплемењивање земљишта и ревитализација зелене површине (постављање ограде око језера, поставка маркација значајних биљних врста у Дунавском парку)"

    To je ta kobajagi "društvena odgovornost".
  • profesor

    22.11.2017 15:13
    odgovor
    Po ustaljenom običaju SNP nije dao odgovore na pitanja: Da li se krši zakon o zaštiti prirode, Da li je kršiPravilnik o unutrašnjem redu i čuvarskoj službi spomenika prirode, Da li se krši Uredba o zaštiti Dunavskog parka?
    A upućivanje na nadležne inspekcije bilo bi uzaludno jer se zna u čijim su one rukama.
  • NS

    22.11.2017 15:12
    Logika
    - "S druge strane, naprednjaci poručuju da je prošlogodišnje interesovanje Novosađana za "Ledenu šumu" pokazalo da je ovaj projekat koristan."

    Analogno ovoj gluposti, sudeći po interesovanju i gledanosti, pokazalo se da su veliki brat, farme i ostale bljuvotine vrlo korisni projekti.
  • pera

    22.11.2017 15:02
    ako je tako trazen trebalo bi da je odrziv bez donacija, zasto onda 30 'iljada evra od grada ?
    da mozda ne kraduckate vi malko ?
  • sta je novo

    22.11.2017 14:52
    Da ova svinjarija sluzi samo za pranje para i punjenje dzepova pojedinaca koji su na trenutnoj poziciji zna i malo dete koje ce se tamo klizati mozda. Da su sadasnji vlasnici nasih zivota najvece zlo koje je vladalo ovim prostorima ikad, jasno je svakom s granicnim IQ pa navise. Takodje je jasno da je jedini razlog zasto su ovi najgori uopste dospeli na tu poziciju - upravo to sto ljudi vise nisu mogli da podnesu zlo ovih prethodnih (bilo je daj i crnog djavola, samo da se ovi sklone sa svojim lopovlukom). Jel ima nesto novo?
  • Mislim globalno

    22.11.2017 14:51
    delujem lokalno
    Kao i prošle godine ni ove im neću dati ni dinara.Niti ću učestvovati u bilo kakvim manifestacijama pod njihovim okriljem.Ne volim ljude koji zlostavljaju životinje, a u tom parku ima ježeva i ptica koji bi hteli mir a ne vašar.
  • Jaja

    22.11.2017 14:45
    Meni je ta ledena suma ok. Dali neko krade pare na taj racun? Siguran sam da da...

    Da li bih voleo da ove godine ne bude ledene sume? Ne bih voleo da je nema...

    Jedino sto bih voleo je da SNS ne krade vas toliko i da ostane para za vise ovakvih projekata.

    Ako SNS zaosta ne krade pare kao sto tvrde, sto nisu izasli sa finansijskim podacima..

    Mozda oni subvencionisu zakup prostora ili tako neka slucna glupost...

    Pa ljudi godinama se kradu pare preko Exita pa nikom nista...
  • D

    22.11.2017 14:32
    Ja nisam demokrata i smeta mi!
  • DD

    22.11.2017 14:30
    Ledena suma je prosle godina bila potpuni hit, kako za decu, tako i za sve turiste koji su dolazili u NS i obavezno odlazili tamo, slikali se ... Kome ide prihod, ne znam. Ako ide privatniku, onda bi gradu trebali da plate taksu za zauzimanje javne povrsine, u svakom slucaju bi gradska kasa trebala dosta da profitira.
  • Slobodnjak

    22.11.2017 14:20
    Znači muka mi je od ovog prostačkog pasivno-agresivnog kvazi duhovitog “nećemo se spuštati na vaš nivo” medjusobnog prepucavanja stranaka. Ledena šuma je super zamisao, ali skrnava realizacija. deca uzivaju, ali ko ima dovoljno principa da bojkotuje i treba, kad se skupi dovoljno ljudi kojima je bitniji princip od hleba i igara mozda se nesto i promeni. Ja nisam jedan od njih.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna